Inför slakt och styck

Boka tid
Kontakta oss via telefon, sms eller e-post för att få en tid för slakt. Telenr. 072-4425233 eller info@kalvenas.se. Ring gärna måndag – onsdag mellan 8.00-16.00. LÖRDAGAR STÄNGT SÖNDAGAR STÄNGT

Att tänka på innan slakt
När du lämnar djur för slakt till oss är det viktigt att du ser till att dina djur följer de regler som finns. Nötdjur och lamm ska ha godkända id-brickor i öronen och grisarna ska vara stämplade eller ha id- bricka i örat. De djur som lämnas hos oss ska vara rena och detta intygar du när du skriver under djurägarförsäkran. Det är även viktigt att du som djurägare informerar oss om detaljer som kan vara av värde för oss att veta vid slakt tillfället.

Detta kan du förbereda
När du kommer till oss är det viktigt att du har alla papper med dig. Leveranssedeln ska vara ifylld när du kommer till oss. Med får/lamm ska du även ha med ett transportdokument. Här nedan finns alla papper du behöver innan du kommer till oss.

Djurägarförsäkran
Djurägarförsäkran HÄST
Transportdokument får och get

Styckning
Vid ankomst är det bra om du har funderat över hur du vill ha dina djur styckade. Alternativet är att du mejlar över detta till oss senast fredag samma vecka som slakten sker för att vi ska kunna planera styckningen kommande vecka.

Här nedanför finns dokument som ni kan fylla i innan ankomst eller tittar vi på det när ni kommer.

STYCKLISTOR
Nöt stycklista
Lamm, får, get stycklista
Kundlista (styckning) lamm (dessa kan du lämna till dina kunder)
Gris, sugga stycklista