Köttet

DSC_0065                                                           Köttet på gården

Allt kött som vi säljer är hängmörat. Fläskköttet hänger i ungefär 1v. Nötköttet i ca 2-3v. Hängmörning är en process där köttets egna enzymer, som frigörs vid slakt, bryter ner proteiner i celler och bindväv, så att köttet blir mört. Det minskar vikten på köttet med 15-20%. Skillnad märks för kunden när man steker köttet då det ej bildas så mycket vatten eller krymper.

Linderödsgrisen har en naturlig förmåga att lagra fett i muskelvävnaden och kan anses som en ”späckgris”, marmoreringen tillför ytterligare kvalitet på slutresultatet. Ett mer smakrikt, sundare och saftigare fläskkött med karaktär av vilt.

Highland köttet är magert och kortfibrigt. Med störst ryggmuskulaturen och lågt kolesterolvärde ger de ett mört, smakrikt och nyttigt kött. Är otroligt gott som stek och grytkött, samt en mycket fin nötfärs.