Information slakt

Nu köper vi in hästar till slakt. För tillfället har vi inte möjlighet att ta hästar över natten utan de måste komma innan kl. 8.00 slaktdagen. Ring 072-4425233 för att boka slakt. Vi försöker att ha speciella slaktdagar för häst, men om det är få hästar anmälda slaktar vi även andra djur samma dag. Hästarna står i vårat vanliga stall med hästboxar. De har tillgång till strö, vatten och hö. Vid ankomst kollas Leveranssedeln igenom och vi kollar chip eller frysmärkning så det stämmer. Sedan kommer en veterinär och besiktigar hästen.

Detta kan du förbereda
Djurägarförsäkran HÄST 

Pass
Hästen måste alltid  ha ett pass med vid slakt, saknas dom medicinska sidorna får hästen ej slaktas. Passet ska vara lika gammalt som hästen och det får ej vara en dubblett/duplikat. Sidorna för ej godkänd för livsmedel får ej vara stämplade eller underskrivna. Hästen får ej vara behandlad med ej tillåtna mediciner som Antisedan, Chloromycetin el Fenylbutazon. Om hästen ej är godkänd för livsmedel så får hästägaren ta hästen med sig igen.

KONTROLLERA HÄSTENS PASS INNAN SLAKT!

Skulle det vara så att din häst inte kan gå in i livsmedelskedjan kan vi hjälpa dig med avlivningen. Men då utgår en avgift för avlivningen och ni själva får boka lantbrukstjänst.

OBS! Ta av skor innan slakten och om hästen är frysmärkt så klipp bort pälsen så siffrorna syns. Hästar under 160kg avräknas ej.

Detta får du betalt för din häst
Vi betala inte längre ut någon ersättning för hästarna.

Vid Kasserad slaktkropp
Ibland kan det hända att kroppen efter slakt inte blir godkänd pga tex. sjukdom som upptäcks vid efterbesiktning. Då får djurägaren stå för kostnaden av destruktionen och slakten. Detta är väldigt ovanligt, men man bör vara medveten om att det kan inträffa. Kostnaden: 3000:- för destruktion + 1500:- för arbete = 4500:- + moms